Eşek Turpu

  • Eşek Turpu


COCHLEARİAARMORACİA ARMORACİA RUSTİCANA Diğer İsimleri : Acı Kök, iren, Eşek Turpu, Yabani Kaşık Otu, Yaban Turpu Kullanılan Kısımları : Kök, kök sapları, çiçekli ve yapraklı dalları Taze kök sap ve kökleri C vitamini eksikliğinde, idrar söktürücü, bronşiyal nezlede, az dozda iştah açıcı, yağlı yiyeceklerin sindirimim kolaylaştırıcı olarak, organizmanın güçlenmesini sağlayıcı, astım tedavisinde, safra kesesi, böbrek kum ve taşlarının düşürülmesinde, faydalıdır, dişeti iltihabını giderir, diş etlerini kuvvetlendirir. Kemik erimelerinde kullanılır. Kullanılışı: Kökler rendelenir, sabah-akşam birer çorba kaşığı yemekle birlikte yenilir. Veya kökler ince ince doğranır, üzerine şeker serpilir, meydana gelen sudan günde 1-3 çorba kaşığı içilir.