Sardalye Balığı

  • Sardalye Balığı


Sardalye balığı mevsiminde yağ, oranı kıvamlı olduğu için ızgarası çok lezzetli oluyor ve birçok soğuk meze yapılabiliyor her menüde, lezzetini ön plana çıkarıyor. Sardalye hakkın da bilgiler. Sürü halinde yazın orta, kışın derin sularda yaşayan gezici balıklardır. Eskiden deniz üstünün ateş aydınlatmasıyla avcılığından ötürü Ateş Balığı diye de tanınır. Boyları ortalama 15 en çok 20 – 22 cm. olur. Deniz içinde henüz yumurtadan çıkmış balık yavruları ve planktonları yiyerek beslenir. Karadeniz, Marmara, Çanakkale Boğazı bölgesi ve Kuzey Egede bol bulunur. Etinin lezzeti ve çeşitli kullanım alanıyla ekonomik değeri çok yüksektir. Üremeleri Nisandan Eylül’e kadar geniş bir devrede ve çok kerelerde olur. Yaklaşık 20.000 yumurta verir.