Kalkan Balığı

  • Kalkan Balığı


Kalkan balığı'nı misina'da fırında tandır olarak sunulmakta. Ayrıca alışık oluğumuz tatta da sunmaktayız tava olarak 4.kg kadar olan kalkan balıklarını ızgara'da bütün olarak pişirip servise sunuyoruz kalkan balığı lezzetiyle misina balıkta yenir kalkan balıkla ilgili bilgileri. Bir dip balığı olan Kalkan kara denizin en tanınmış balıklarındandır. Boğazlar, Marmara, Ege ve Akdeniz de seyrek rastlanır. Gezici balık değildir. Bütün hayatı dipte yatmakla geçer. Batı Akdeniz, Atlas Okyanusu ve Şimal Denizinde Kalkanın diğer türleri yaşamaktadır. 25–30 yıllık ömrü olan Kalkan Balığı 1 m. boya erişebilir. Sahillerde 5–10 m.den başlayarak 300–400 m. derinliklere inebilir. Etçil ve fazlasıyla obur bir balıktır. Erkekleri 5–6, dişileri ise 6–7 yaşlarında olgunlaşıp üremeye geçebilir. Üremeleri 10°-15°C sularda Nisan'dan Haziran'a kadar sürer. Milyonlarca yumurta vermesi yanında etinin lezzeti ve verimliliği ile ekonomik değeri çok yüksektir.